Aftale om udvikling af nyt boligområde i Søften

Følgende kan læses på favrskov.dk:

 

Favrskov Kommune har nu indgået aftale med otte private lodsejere om fælles udvikling af nyt boligområde i Søften.

Aftalen er et resultat af flere års forhandlinger om i fælleskab at realisere lokalplan nr. 319, Præstegårdsvej i Søften. Aftalen betyder, at Favrskov Kommune snarest vil påbegynde byggemodningen af et nyt stort boligområde i Søften. Området giver plads til 62 nye parcelhuse og op til 23 tæt-lave boliger.

Borgmester Nils Borring (A) glæder sig over udsigten til at komme i gang med udviklingen af det nye og meget attraktive boligområde i Søften.

– Søften har oplevet en utrolig vækst over de sidste mange år, men vi oplever fortsat efterspørgsel efter nye byggegrunde i området. Derfor er jeg glad for, at vi nu endelig kan komme i gang med realiseringen af lokalplanen omkring Præstegårdsvej. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at det har stået højt på Byrådets ønskeseddel i flere år, siger Nils Borring.

Det er første gang, at Favrskov Kommune har indgået et formelt samarbejde med private lodsejere om fælles byggemodning af et stort boligområde. Et samarbejde, der betyder, at Favrskov Kommune forestår selve byggemodningen, men at kommunen og lodsejerne er fælles om at dele udgifterne.

Det er ikke pt. muligt at sige noget om, hvornår de første byggegrunde kan være klar til at blive bygget på. Det beror i høj grad på, hvor lang tid de påkrævede arkæologiske udgravninger vil tage.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi sammen med de private lodsejere har kunnet finde en løsning, der åbner nye og meget attraktive muligheder for at slå sig ned i Favrskov Kommune. Nu ser vi alle frem til, at det første spadestik bliver taget, og den egentlige byggemodning kan komme i gang, siger Nils Borring.

Hvordan salget af de enkelte byggegrundene kommer til at foregå er ikke endelig afklaret, men det forventes, at der senere indgås en form for samarbejde eller koordinering af denne del af processen mellem aftaleparterne.         

Yderligere information:

Nils Borring, borgmester:  30 30 82 24

Jan Kallestrup, kommunaldirektør: 24 24 68 21 

Claus Vind Andersen, sekretariatschef for Teknik og Kultur: 51 22 83 36

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *